Här regerar Jag!

Här regerar Jag!

torsdag, december 07, 2006

Julstämning - vad är det?


Vad är julstämning för nånting?
Kan man kortfattat säga vad det är, är det en känsla, ett tillstånd eller en tradition?
För mig är det olika saker som skapar eller hjälper till att skapa den här julstämningen - som snö, tomtar, julgran, ljus, julklappar, värmen som sprids mellan människor då julen randas ... julstämning --- det är för mig en känsla man har inombords, men också en tradition ... man vill ha det på ett speciellt sätt --- bara för att det alltid varit så ...
Julstämning har med färger också att göra! Det skall vara RÖTT, eller hur! Men nu i år, så är det ju svart och vitt som är julens färger ... visst -- jag tycker om dom färgerna också, men JULEN är RÖD för mig!
Julen är också mat ... god mat ... mycket mat ... skinka och lax och köttbullar och mycket mera - det hör också till julstämningen.
Men det som är allra skönast med julen - det är att bara slå sig ner i sin sköna fåtölj, lägga upp fötterna på fotpallen, dricka lite must eller glögg, äta en skinksmörgås, sluta sina ögon och lyssna på julmusik eller titta på Kalle Anka på julaftonseftermiddagen. Det är riktig julstämning och avkoppling - för visst skall man väl också koppla av under julen? Och att få vara med nära och kära - det är också viktigt och skapar julstämningen och glädjen!
Tomtar gör också den här stämningen som man vill åt när det är jul. Änglar också ... man pyntar och skapar med alla dessa ting julstämningen - den som alla vill åt ... men för en del kommer aldrig den här julstämningen ändå! Det är inte bara sakerna och pyntet som skapar julstämningen, det är människorna och omgivningen man har i hemmet som gör den lyckliga goa stämningen!
Så ge er tid att njuta, koppla av och varva ner! Ge er tid att umgås med alla dom ni vill umgås med, som ni älskar och tycker om, var tillsammans, ha roligt tillsammans, skratta och ät gott - men framförallt njut och koppla av!
Affärerna försöker ju också skapa den rätta julstämningen för oss kunder, med julgranar, tomtar och annat pynt, musik som ljuder ur högtalarna ... skön musik är det ...
Har du fått nån julstämning ännu?

Inga kommentarer: