Här regerar Jag!

Här regerar Jag!

onsdag, november 15, 2006

Sockerberoende!


Det är ju inte konstigt att vi människor och konsumenter blir sockerberoende! Tillverkarna av både ketchup, saft, juice och all möjlig och omöjlig mat och dricka, godis och saft .... vräker ju i socker ... VARFÖR - vad är det som gör att socker ALLTID verkar behövas ÖVERALLT i mat, godis, bröd och drickor? Är det hållbarheten som blir bättre, smaken förstås ibland - men inte tycker då jag att det är gott om allt smakar bara sött eller för mycket sött - det blir ju så äckligt!
Barn får ju i sig massor med socker, genom att dricka mycket läsk och äta godis, dessutom så får dom ju i sig dessa onödiga mängder socker från maten också! Detta skapar ju ett behov som inte alls är så bra, vare sig för vikten eller hälsan annars. Det är ju lätt att det så småningom övergår till både sockersjuka och övervikt!
Det är nog också ett jobb som vi som föräldrar har, att dels lära sitt barn äta rätt och dels även att inte låta sina barn få växa upp med läsk och godis och bara snabbmat, men det är inte bara ett föräldraansvar, utan även tillverkarna måste ju få sig en tankeställare - är det verkligen nödvändigt med allt detta socker i ALLT!
Det är även vi föräldrar som måste föregå med Gott Exempel inför våra barn och inte själva vräka i oss både onyttigt och sött och snabbmat ...

Inga kommentarer: