Här regerar Jag!

Här regerar Jag!

torsdag, december 28, 2006

Vad betyder dofter för dig?


Alla vet väl hur en doft kan påverka en, påverka sinnet hos personen ifråga. En doft kan sprida väldoft eller odör ... man kan tycka att nåt luktar fruktansvärt, underbart och härligt gott, medans andra dofter förmedlar en äckelkänsla hos människan.
En god parfym, det behöver inte betyda att det luktar gott för alla människor som känner doften. På olika människor så kan också parfymen dofta helt olika, vi har ju våran egen doft också att ta hänsyn till.
En del kan tycka att cigarrlukten är en riktigt härlig doft, medans andra förfäras och blir äcklade av den!
Matos kan också påverka - både negativt och positivt. Är man gravid så kan vissa lukter göra en spyfärdig - det kan jag verkligen skriva under på!
Vissa dofter gör att man blir glad, som rosendoften och hyacintdoften, eller naturens egen doft efter ett härligt och uppfriskande sommarregn!
Glöggdoften gör att man tänker på julen, cigarrlukten påminner mig om en rökig lokal där bara män vistas i.
Men vissa dofter är ju också kvinnliga eller manliga. En manlig doft är ju just cigarrlukten, en kvinnlig är lavendel- och rosendoft. Vissa dofter förknippas med barn och vad är väl goare än att känna lukten av en nybadad baby. Tänk dom fossingarna på den lille - vill man verkligen pussa! Det vill man inte göra med vuxna fötter, eller ?????
Nyklippt gräs sprider ju också en doft! Den känner man lång väg och speciellt om man är allergisk för doften i fråga. Viss doft gör att man - som allergiker - får svårt att andas. Det kan jag känna av på en blomsteraffär ... likadant är det i en kosmetikaffär - även om jag älskar parfymer - så kan det bli för intensivt och för mycket doft.
Och tänk svettlukten - usch och fy - en del människor bara stinker! Det är ju skillnad om man luktar svett efter ett träningspass eller så. Men en del människor bara luktar så illa jämt!
Likadant tycker jag inför människor som stinker vitlök - jag får kväljningar - detta kan jag inte rå för - utan det bara "kommer". Jag kan tycka om vitlök själv - men då i små och "lämpliga" mängder. Men kring en del vitlöksdoftande människor klarar jag faktiskt inte av att vistas!
Vad betyder dofter för dig - vad är den "goaste" doften du vet.
För mig betyder ju dofter mycket, men lämpligt mycket skall det vara förstås.

Inga kommentarer: